Szaktanácsadás román, vagy magyar nyelven Magyarországról, romániai tarifával: 40 753 941 439

A mintegy negyedszázada faanyagvédelemmel foglalkozó Anticimex-Hungária Kft magyar tulajdonosai megvásárolták a svédországi társtulajdonos tőkerészét. Az így tisztán magyarrá vált cég pedig beolvadt, ugyanennek a körnek tulajdonában lévő Pannon-Protect Kft-be.

2009. január 13-a után a Pannon-Protect Kft. az Anticimex-Hungária Kft. teljeskörű jogutódja változatlan tevékenységgel, változatlan vezetéssel.

Ezzel együtt megszűnt az Anticimex-Transsylvania Srl. is, és megalakult teljes körű jogutódjaként az Abies-Transsylvania Srl. változatlan tevékenységgel, változatlan vezetéssel.

Romániában ma négy fontos gazdasági, illetve kulturális területet ismerünk, ahol az Abies-Transsylvania Srl. közreműködése eredményeket hozhat. Ezek a következők:

1. Megelőző faanyagvédelem:

Rendkívül fontos a faanyag ideiglenes megvédése a kitermeléstől a feldolgozásig.
Kitermelt faanyagunkat mindenféle veszély fenyegeti. Kékül, barnul, fülled, mindenféle rovar- és magasabbrendű gomba támadja. Nem mindegy, hogy a kitermelt faanyagot teljes értékén, vagy (ezek miatt), csak csökkentett áron tudjuk-e értékesíteni. A faanyagot megvédő intézkedések listája a helyes tárolástól kezdve, a kémiai (úgynevezett: „átmeneti”) faanyagvédőszerek alkalmazásáig terjed.
Az Abies-Transsylvania Srl. szaktanácsadással segít a probléma megoldásában. Biztosítja a szükséges védőszereket, segít beszerezni az áztatáshoz szükséges kádakat, amelyeknek meg kell felelniük, a szigorú munkavédelmi- és környezetvédelmi előírásoknak. Az Abies-Transsylvania Srl. segít a dolgozók kiképzésében is, hogy a vegyszerek ne jelentsenek munkabiztonsági problémát.

Fontos a faanyag megvédése a felhasználástól és a beépítés tervezett helyétől függően.
Ez a munka vagy az építőanyag kereskedés, vagy az építőipar területén zajlik.
Az Abies-Transsylvania Srl. a megoldásra váró feladat ismeretében biztosítja a szükséges védőszereket, a technológiát, valamint a berendezéseket is. Az Abies-Transsylvania Srl. segít áztatókádak, vagy nyomás alatt telítő berendezések beszerzésében, és természetesen biztosítja a (Romániában engedélyezett) védőszerekkel történő folyamatos ellátást.

Meg kell védeni a már beépített faanyagot is.
Mivel a faszerkezetek jó része sajnos megelőző faanyagvédelem nélkül került megépítésre, nincsen más választásunk, mint beépített állapotban végezni el a szükséges védekezést, vagy a szerkezet égéskésleltető kezelését.
Ezt a kivitelezési munkát az Abies-Transsylvania Srl. garanciával végzi. Igény esetén más kivitelezők részére is biztosítja a szükséges faanyagvédő– és égéskésleltető szereket. Ez esetben természetesen csak az anyagok „megfelelőségére” vállal garanciát.

2. Megszüntető faanyagvédelem:

Már megtámadott faszerkezetek, falazatok védelme.
A beépített faszerkezeteket sok rovar- és gomba támadhatja meg, közöttük minden épület legfélelmetesebb ellensége a könnyező házigomba (Serpula Lacrymans, régebben Merulis Lacrimans).
Az Abies-Transsylvania Srl. bejegyzett szakértői segítségével „faanyagvédelmi szakvéleményt” készít a veszélyeztetett épületekről, megtervezi a védekezést, és szükség esetén elvégzi a mentesítési munkát.
Az Abies-Transsylvania Srl. a megtámadott szerkezetek gomba-, vagy rovar mentesítését hosszú garanciával – és minimális bontással – végzi.
Ennek a munkának elsősorban a műemlékvédelem területén van jelentősége. Az utóbbi időben sok egyéb épületben is szaporodnak a gomba- és rovarkárok, így ezt a tevékenységet is egyre szélesebb körben kell végezni. Az Abies-Transsylvania Srl. természetesen más kivitelezők részére is biztosítja a szükséges védőszereket.

Műtárgyak védelme.
Féltve őrzött műtárgyaink, bútoraink, a népművészeti emlékeink anyaga a rovarok, és a gombák számára nem más, mint táplálék.
Igyekeznek is elfogyasztani, mi viszont igyekszünk ezt megakadályozni.
Az Abies-Transsylvania Srl. biztosítja az ehhez szükséges védőszereket, amelyeknek birtokában a károsítás megszüntethető és a tárgy konzerválható.

3. Élelmiszer biztonsági tevékenység:

HACCP rendszer kidolgozása és működtetése.
Az unió, és az uniós polgárok egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak az élelmiszerbiztonságnak. Ismert szlogen, hogy „az Unió minden polgárának joga van ahhoz, hogy bárhol az Unió területén egyformán biztonságos élelmiszert fogyasszon”. Ennek érdekében hozták létre a HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) rendszert, amelynek segítségével, figyelemmel kísérhető és dokumentálható a táplálék útja „a termőföldtől az asztalig”.
Az Abies-Transsylvania Srl. ilyen rendszereket dolgoz ki megbízói részére, valamint ellenőrzésekkel és mikrobiológiai vizsgálatokkal segíti a már kialakított rendszerek működtetését az uniós normáknak megfelelően.

Rágcsáló-, rovarirtás, kártevő-mentesítés. Ezt a munkát ott kell végezni, ahol a cég jelenlegi fejlettsége még nem igényli a HACCP rendszer kialakítását és működtetését. Ezeken a helyeken is el kell végezni, azonban a kártevők irtását.
Az Abies-Transsylvania Srl. a kártevő-mentesítést IPM (Integrated Pest Management) rendszerben végzi, amelynek lényege, hogy nemcsak az irtást végzi el, hanem - a megbízóval együttműködve - meghatározza azokat az intézkedéseket, amelyek a vegyszeres védekezéstől függetlenül is akadályozzák a kártevők szaporodását.
Az Abies-Transsylvania Srl. az irtási munkákat lehetőleg hosszú távú szerződések keretében végzi úgy, hogy a kötelező irtások között, az esetleg szükségessé váló extra irtásokat a megbízónak külön térítés nélkül végzi el. Az Abies-Transsylvania Srl. célja, hogy megbízója a szerződés megkötésével, a kártevőkkel kapcsolatos problémáit „elfelejthesse” és energiáit a cége egyéb feladataira összpontosíthassa. Az Abies-Transsylvania Srl. nagy súlyt fektet a mentesítési munkák dokumentálására, ami egyaránt érdeke a megbízónak és a kivitelezőnek.

Malom- és terménygázosítás. Az egészségügyi fertőtlenítés speciális területe, amelyet az Abies-Transsylvania Srl. a megbízó érdekeit és munkaszervezési lehetőségeit figyelembe véve végez eseti-, vagy hosszú távú szerződések keretében.

4. Kereskedelmi tevékenység:

Az Abies-Transsylvania Srl. igyekszik kielégíteni vevőinek igényeit a legkorszerűbb készítményekből, az átmeneti-, a megelőző-, és a megszüntető faanyagvédőszerek területén.
A rovar- és rágcsáló-mentesítéssel foglalkozó cégek részére folyamatos ellátást biztosítunk különböző irtószerekből és a szükséges fém és műanyag etetődobozokból.

Szaktanácsadás román, vagy magyar nyelven: 40 753 941 439

Elérhetőségek Romániában:

Védőszer kereskedelem:
Segesváron: Máthé Éva, Tel.: 0726 236252

Faanyagvédelmi kivitelezés:

Kaszta Attila (könnyező házigomba mentesítés, faanyagvédelmi kivitelezés): 40 753 941 439

Consultanta tehnica: RO +40 753 941 439, HU +36 30 40 58 159 Kaszta Attila (starpirea ciupercii lacrimogene, lucrari de constructie aferente)

 
Faanyagvédelmi Tudásközpont

Telefon: 06 (26) 325 554
E-mail: 

 

 

Lap tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com