A Pannon-Protect Kft. a 2020-1.1.1-KKV-START program keretében 19.192.800 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az NKFI Alapból a „MIKROHULLÁMÚ FAANYAGVÉDELMI ELJÁRÁS KIFEJLESZTÉSE ÉS BEVEZETÉSE A PANNON-PROTECT KFT-NÉL“ című projektre.

 

A projekt célja mikrohullámú faanyagvédelmi eljárás bevezetése a Pannon-Protect Kft-nél. A Pannon-Protect Kft a magyarországi faanyagvédelmi szakterület meghatározó vállalkozása, a maga területén piacvezető. Nagy tapasztalatú faanyagvédelmi szakértői alapozzák meg a cég tudásbázisát. A cég elkötelezett a legújabb, innovatív eljárások hasznosítása mellett. A mikrohullám alkalmazásával végzett faanyagvédelmi kezelés világszerte újszerű, egyben a hagyományos eljárásokhoz képest környezetbarát.

A projekt célja ennek a mikrohullámú faanyagvédelmi eljárásnak kifejlesztése és magyarországi bevezetése. A projekt keretében beszerezzük a szükséges berendezést, valamint kiterjedt labor- és gyakorlati kísérleteket végzünk az optimális kezelési paraméterek meghatározására. A projekt eredményeként megvalósuló kezelési technológia alkalmas lesz mobilis faanyagok (pl. műtárgyak) károsodás megszüntető védelmére, beépített faanyagú szerkezetek védelmére, valamint várhatóan egyéb beépített anyagokban (pl. falazatokban) a gomba, rovar károsítások megszüntetésére.

 

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com